Bouwmeester Groep

Bouw MeesterSchilders en Haag pimpen door!

22/11/2018

Een mooie samenwerking tussen ROC Mondriaan, De Bouwmeester Groep en woningcorporatie Haag Wonen: dat is de doorstart van Pimp.

De afgelopen jaren hebben studenten onder begeleiding van een leermeester vele Haag Wonen portieken opgeknapt. ROC Mondriaan zorgde voor studenten die praktijkervaring wilden opdoen, de gemeente betaalde de leermeester die de leerlingen begeleidde, Haag Wonen zorgde voor de materialen. Een prachtige samenwerking die voor iedereen goed was. Toch kwam de klad erin. Achter de schermen zocht Haag Wonen naar nieuwe mogelijkheden om deze vorm van ‘Haagse winst’ voort te zetten. En dat is gelukt! Dinsdag 20 november zijn 30 studenten van ROC Mondriaan gestart met Pimpen.

Karin van Dreven, bestuursvoorzitter van Haag Wonen: “Pimp gaat door en daar zijn we erg blij mee! 12 studenten gaan vanaf vandaag weer portieken van Haag Wonen opknappen. We hebben op 9 oktober een ronde tafel georganiseerd over werkgelegenheid in de bouw: hoe krijgen we meer leerlingen en vaklui in de bouw- en installatiebranche? Het ROC Mondriaan en de gemeente Den Haag waren daarbij aanwezig. Net als Bouw Meesterschilders, onderdeel van de Bouwmeester Groep. Het balletje ging toen rollen. ROC Mondriaan heeft 30 studenten die een stage zoeken. Bouw Meesterschilders bood als maatschappelijk partner aan om met korting leermeesters te leveren. Wij leveren de materialen en betalen de leermeesters. Een prachtig partnerschap!”

Buddy’s

De andere 18 studenten lopen dit jaar mee met wijkbeheerders van Haag Wonen, zodat ook zij hun stage kunnen starten en ervaring opdoen. Quirine Renleo, teamleider Sociaal Beheer bij Haag Wonen: “Fantastisch dat ook zij vandaag beginnen! Een mooie dag voor iedereen, de studenten kunnen deze fase van hun opleiding afronden en wij zijn trots dat we een bijdrage leveren aan de toekomst van deze jongeren. Onze bewoners kunnen de stagiairs straks ontmoeten in hun buurtje.”

Raadsvragen

Een maand geleden was in het nieuws dat het project Pimp stopt en de Haagse gemeenteraad hier vragen over heeft. Voor die raadsleden is er dus goed nieuws. Pimp is terug! Vanaf 2019 wil ook de gemeente weer aanhaken, alleen waarschijnlijk wel in een andere rol door subsidie beschikbaar te stellen. Haag Wonen en het ROC Mondriaan zijn daarover nu in gesprek met de gemeente.

Portiekprogramma

Haag Wonen koppelde eerder een compleet portiekprogramma aan Pimp Your Portiek. Zo hield de Haagse corporatie portiekgesprekken met bewoners om te vragen wat zij graag aan hun portiek veranderd zagen, werden contracten voor schoonmaakprogramma’s afgesloten en zorgde het voor meer sociale contacten tussen bewoners in het portiek. Dat smaakt naar meer!

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met de woordvoerder van Haag Wonen:

Robert Kleissen – 06 38 82 84 39 – r.kleissen@haagwonen.nl

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"2000","speed":"300","arrows":"false","dots":"true","rtl":"false"}

Ook wij nemen de richtlijnen van het RIVM serieus, zodat Covid-19 hopelijk snel verslagen zal zijn. Al onze medewerkers nemen de hygiene regels daarom zeer zorgvuldig in acht Meer informatie kunt u vinden op deze pagina.

Scroll naar top